Zawsze aktualny i propagowany styl zdrowego odżywiania stał się powodem do zorganizowania wśród uczniów "Dnia jabłka i marchewki". Miał on miejsce w dniu 16 października 2020r. W tym dniu przypada Światowy Dzień Żywności i Walki z Głodem. Święto ma przeciwdziałać marnowaniu żywności na skalę globalną i przypominać opinii publicznej o problemach żywnościowych. W w/w przedsięwzięciu wzięli udział uczniowie klas I-III. Przygotowali wystawkę aforyzmów i cytatów odnośnie tych owoców i warzyw. W koszykach znalazły się piękne okazy marchewek i jabłek. Można też było znaleźć informacje o dobroczynnych właściwościach tych warzyw i owoców. Uczniowie tego dnia ubrali się w kolory: czerwony, zielony, pomarańczowy i żółty. Ponadto przyozdobili głowy przepaskami z marchewkami i jabłkami. Do drugiego śniadania nie mogło zabraknąć zdrowych witamin zawartych w jabłku i marchewce. Dzień jabłka i marchewki przygotowały Elżbieta Łuba i Dorota Końpa.
< Poprzednia | Następna > |
---|