Realizując program Szkoły Promującej Zdrowie w październiku 2017 roku klasa IIIc z wychowawczynią Bożeną Żerańską przygotowała wystawę nt: ”Jesienne dary dla zdrowia”.
W wyodrębnionych miejscach w klasie zostały zbierane produkty, które są wartościowe i przyjazne dla naszego zdrowia. Znalazły się tam warzywa i owoce, które są dostępne w naszych ogródkach takie jak: rzodkiewki, jabłuszka, gruszki, kukurydza, dynia, kapusta, kabaczki , papryka i pomidory.
Dzieci zaprezentowały przepisy z wyżej wymienionych warzyw i owoców. Były to przepisy na gorące dania, surówki i koktajle. Szczególnym zainteresowaniem cieszył się przepis na dyniowy koktajl, który dzieci wykonały razem z wychowawczynią.
Udział w wyżej wymienionym zadaniu zachęcił uczniów do codziennego spożywania zdrowych produktów.
< Poprzednia | Następna > |
---|
![]() | Dzisiaj | 74 |
![]() | Wczoraj | 97 |
![]() | Ten tydzień | 999 |
![]() | Poprzedni tydzień | 794 |
![]() | Ten miesiąc | 2697 |
![]() | Poprzedni miesiąc | 4765 |
![]() | Razem | 1305208 |